Dátum: 2014-09-30
Írta: Kajor Éva

BLOG

SEO CMS Esettanulmány

Az alábbiakban vizsgált weboldal valódi adatait anonim számokkal helyettesítettük, így tanulmányunk ezeket az adatokat tartalmazza.
A projekt indulása egy már működő/élő weboldal SEO CMS -re történő átmigrálásával kezdődött. Ezt követően indultak el azok az optimalizáló lépések, amelyek a SEO CMS rendszer automatizált folyamataival karöltve az alábbi pontokban részletezett eredményeket produkálták az elmúlt bő 1 hónap alatt.

Lássuk a konkrét számokat:

Az weboldal migrálást és optimalizálást követő átirányítása és élesítése augusztus 10-én történt.

Az első ábrán a Google által feltérképezett aloldalak számának görbéje látható. A hibák kijavításával elhárítottuk az akadályokat a Google útjából, így megkezdhette az aloldalak vizsgálatát.
Feltérképezett oldalak száma
Naponta feltérképezett oldalak

A második görbe azt mutatja, hogy a feltérképezett oldalak számának növekedésével párhuzamosan a Google mennyivel több adatot tudott letölteni és használni az oldalról:
Letöltött kb szám
Naponta letöltött kilobájtok

A harmadik ábra az oldal betöltésének idejét mutatja. Látható, hogy szervereink jóval gyorsabbak az előzőhöz képest. Korábban a leglassabb aloldal letöltése 3 másodperc volt, és átlagosan 1 másodperc körül töltődtek be az oldalak, augusztus 15-től a migrálást követően pedig már az érzékelés határán kívül esik a betöltési idő.
A fenti eredményekkel egyidőben 171% -kal nőtt a találati listákon való megjelenés aránya, és 121% -kal nőtt az átkattintások aránya.

Már bő egy hónapja fut a SEO CMS rendszeren a weboldal, és a Google konkrét válasz lépései azonban - az eredmények láttán - csak ezután várhatók. A munka tovább folytatódik az analitikák állandó figyelemmel követésével, elemzésével és a szükséges lépések megtételével.
Azt gondolom, hogy az ábrákon látható adatok önmagukért megbeszélnek.